NO i OneNote

Jag har ju lovat att berätta lite mera om vad jag har OneNote till i min undervisning så här kommer lite om arbetet i NO.

I år undervisar jag i NO i två stycken 3:or. Vi har bara precis hunnit börja men det så det ska blir roligt att se hur det blir framöver. Vi började med att alla fick göra en ny anteckningsbok i OneNote som de döpte till sitt förnamn och klass. Sedan fick de dela den med mig. Allt gick över förväntan till jag hemma på kvällen skulle hämta hem alla 42 anteckningsböckerna till min datorn. Då fick jag inte hem dem. Jag kunde läsa dem på nätet med inte ladda hem dem till min dator. Upptäckte då att när eleverna hade gjort böckerna så hade de automatiskt hamnat i deras dokumentmapp och den var ju inte delad med mig. Så nästa lektion var det bara att erkänna att även fröken kunde göra fel och så fick vi göra om det från början. Skillnaden den här gången var att vi även gjorde en mapp på deras skydrive som de delade med mig. Så nu när både mappen och anteckningsboken var delad med mig gick det jättebra att få ner dem till min dator också.

Inför varje lektion kopierar jag in sidor i deras anteckningsböcker med uppgifter till dem. Än så länge har vi inte kommit så långt. Den ena klassen har nämligen aldrig använt OneNote förrut så vi får ta det långsamt. Vi har läst gemensamma texter i NO-boken och sedan har de jobbat i OneNote med frågor till texten. De har även fått hämta hem bilder från internet på tex träd och lägga in.

Det verkar gå bra för alla att jobba i OneNote så det ska bli roligt att se hur det blir lite längre fram på terminen när vi har samlat lite mera material.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s