Skriva till konsten.

På min skola har vi turen att ha en konstpedagog. Denna terminen är det min klass som ha turen att få ha henne i klassen en lektion i veckan. Den här veckan gjorde vi små figurer av silk clay. I dag har vi sedan jobbade vidare med figurerna. Vi började med att alla fick fota sina figurer och sedan lägga in fotot i sin blogg och skriva text till det. Texten skulle berätta vad det är de har gjort och vad figurerna föreställde. En mycket uppskattad lektion där några blev kvar inne hela morgonrasten för att skriva klart. Det var ju så kul!

Dagen avslutades sedan med mer arbete med figurerna. Den här gången jobbade alla i word. Uppgiften var att skriva en saga där ens egna figurer var med. Om man fick lov fick man även använda någon annan figurer. Förutom att skriva själva sagan så arrangerade och fotade de sina figurer och la in bilder i texten. Fortsättning följer i morgon med detta arbetet.

Det är roligt att se samarbetet och entusiasmen hos eleverna. De pratar ord, stavning, handling och hjälper varandra med stort och smått. Vi har helt enkelt jättekul! Och extra bra känns det när en förälder sticker in huvudet lite före vi slutar och knappt trott att vi är i klassrummet för det var så lugnt. Datorerna gör verkligen klassen lugnare.

Vill man läsa mera om dagen och även se lite bilder så hänvisar jag till min klassblogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s